Creativicas Blogg

Inspiration, skaparglädje & Mångfald

DesignTeam

Anki

Anki Mårtensson heter jag, men på nätet kallas jag rätt och slätt för Anki eller möjligen Anki 1972. Jag har scrappat sen januari 2007 och har nog gjort kort så länge jag kan minnas. Att pyssla är livsviktigt för mig. Det är ett sätt att hämta andan mellan alla måsten i vardagen. Jag är en påhittig dalkulla, mamma till tre killar och fru till en. Svenskfröken på högstadiet och husrenoverare. Jag skriver och läser en hel del, pysslar massor och försöker att bli en sån där som tränar också. Det går inte snabbt, men framåt i alla fall. Att få vara med och inspirera här hos Creativica känns fantastiskt roligt.


Bodil

Jeg heter Bodil og bor i Norge, på et lite sted som heter Os i Østerdalen.
Jeg begynte så smått å scrappe høsten 2007 og hadde da tenkt å kun lage ett album.
Etter det ble jeg helt hekta på scrapping.
Jeg scrapper mest LOer men det blir også kort, esker og andre ting innimellom.
Jeg har prøvd mange stiler, men faller mest tilbake på cluster-stilen.
Liker veldig godt å bruke farger og dies på mine prosjekter.
I det siste har jeg også blitt hekta på Art Journaling, det er skikkelig gøy.


Cloud/Karin Tolwers

Karin Tolwers, Bor på Orust med sambo och två barn och en katt.

Gillar: Färg! Ju mer desto bättre, gärna orange☺ Lager på lager är kul samt göra egna dekorationer av papper är något jag tycker om att göra. Gör egna album och altrar det mesta. Scrappar i huvudsak men ibland görs det ett och annat kort. Tycker om att prova på nya saker och målar, skapar och kladdar gärna med Canvas tyg.

Om mig: Har återvänt från Singapore där jag började scrappa 2004 och har bott i nio år. Reser fortfarande fram och tillbaka med jobbet och inhandlar en och annan scrap-relaterad sak på mina resor. Gärna lite band från bandaffären. Håller kurser på Creativica. Jobbar med datorer på dagarna. Är något av en sportfantast där Arsenal (Engelska ligan) ligger högt på listan. Tycker om att gå på bio, läsa och vara med familjen.

Nybörjartips:

1. Köp bra bassaker så som Sax, Skärmaskin, Lim och någon distress dyna att chalka kanter med som DU gillar. Ex. Walnut ink eller vintage photo de är bruna och bra att använda till det mesta.
2. Det går inte att göra fel. Prova dig fram jag gör ofta fel men det blir senare en del av layouten/kortet när de är fixade. Man lär sig av sina misstag.
3. Prova på många olika saker genom att gå på kurs eller träffar och träffa likasinnade . Det flesta scrapparna är mycket hjälpsamma :)


Lillylva/Marie

Bor i Uddevalla, fast i egen lya numera. Pysselrum med säng finnes.. ingen idé att kalla det sovrum längre, pysslet har tagit överhanden, i vanlig ordning…

Tekniker och saker jag vurmar för: Transfer, embossing, samtliga glossy-lack från Ranger, teckning, akryl, Min CB, alcoinkning, dubbelhäftande tejp, gluedots, collagestämpling, enkla kort, mer avancerade saker när andan faller på.. pärleri ibland, mer sällan nu. Scrapbooking, digital bildhantering, fotografering -mest minnesfotografering just nu. Distressing, chalking, BLING och glitterlim… ATC´s i mängder och en del altering. Pin-upor i alla varianter… ganska cencuerade ;)

Jag är (utan inbördes ordning): Grafiker, hobbykonditor, datafreak, bloggare, Tim Holtz-fan, pappersnarkoman, pillerknaprare (bara lagliga preparat från apoteket.. ;) )chokladgalning, kär, matglad, musikintresserad, pyssloman, bipolär, lajvare… och mycket mycket mer…


Lenislenis/Lena

Jag heter Lena och kallar mig för lenislenis på nätet. Bor i Uddevalla och arbetar inom vården till vardags.

Jag gick en kortskurs för nybörjare hösten 2005. Det var kul och jag bestämde mig för att göra grattiskorten för husbehov själv. Köpa några enstaka stämplar – någon blomma, paket, ev någon tårta och givetvis en textstämpel – det skulle räcka… Vem trodde på att det skulle stanna där? ;) Nu har jag helt klart några fler stämplar och stämplingen och kortmakeriet är självklart min stora hobby.
Jag har alltid pysslat med det mesta – allt ifrån tårtmakeri och olika sorters handarbete till att sy Waldorfdockor och måla porslin. Nuförtiden fyller jag min fritid med, förutom kortmakeriet, fotografering, silversmide och svampplockning. Dessutom försöker jag promenera en del, gymmet besöks två gånger i veckan och vännerna är underbart att umgås med. Är kursledare på Creativica och trogen deltagare på onsdagspysslet i affären.

Jag är framför allt kortmakare men altrar gärna också. Att göra layouter lockar mig inte för fem öre fast jag fotograferar mycket och i alla tider har klippt i fotona, skrivit och klistrat in biljetter etc i de många albumen jag äger. Jag har dock scrappat ett bröllopsalbum för några år sedan åt en kompis ;) .
Min stil är nog ganska varierad, tycker jag själv, men mina vänner säger ofta: ”Det där är ett typiskt Lena-kort”. Jag använder oftast stämpelmotiv, som jag färglägger med distresser, på mina kort och de tar lååång tid att göra. Det är inte ovanligt att jag lägger 4-5 timmar på ett kort.

Mina bästa verktyg är skärmaskinen, penseln och mina distresser. Jag älskar att använda Spellbinders och liknande dies. Jag har omvärderat min syn på bling som jag i princip avskytt till att det kan vara riktigt snyggt och jag använder mina stickles ganska frekvent nuförtiden även om det inte får bli i för stora mängder ;) .

Något av det trevligaste och bästa som finns inom scrapvärlden är att åka på scrapträff och träffa likasinnade!


maxell/Lotta

Bor tillsammans med liten man i ett hus som är beläget nästan i mitten av Sverige (Närmaste stad är – som vi säger – Sönsvall). Ibland vistas även en större man under samma tak. :)

Saker som jag faller pladask för: material av alla de slag, grungeinspirerat, slitet och vädrat, slipklossar, svart, färgstarkt, dovt, rita själv efter bästa förmåga, mycket som rör collage, pennor av alla de slag, typiska grabbiga motiv och teman, alla sorters färger att kladda med, tekniker, rockersinspirerat i allmänhet och de där detaljerna i synnerhet.

Jag är (ibland mer, ibland mindre): busigare än busigast, charmig som få, duktigt handlingskraftig, ekorre utan svans, full i fan, insnöad akademiker, idéspruta utan dess like, lekman i allmänhet, mamma till ett busfrö, musikkonnesör inom främst rock och punk, problemlösare som är envis, rastlös i nästan hela kroppen, smutsig om händerna, tråkigt trist för att jag vill, upptagen med att…, vågad och äventyrslysten.

Tips och råd till den som skapar: Gör saker så som du gör dem och som de blir. Vi har alla olika förmåga och möjligheter och det finns inget som är rätt eller fel. Du skapar som du gör och det är bra!

Bygg ett pysselförråd: Tänk också på att försöka använda saker som du säkerligen har hemma redan. Det kan vara kartonger att altra eller bygga saker av, färger av alla de slag, knappar och band från kläder, husgeråd som kan användas som mallar och ja… allt du hittar som du tycker passar att sätta fast på ett alster.  Komplettera med scrapmaterial av olika slag i en takt som du mäktar med. Titta överlag på allt med pyssliga ögon. Fråga dig vad som tilltalar just dig och som du tror dig komma att använda. Om du känner att det tilltalar dig ska du satsa på färger och annat som kan användas till att göra egna saker och dekorationer med. Snart kommer du att skapa dig ett pysselförråd med en enorm potential. :)


Marie71

Marie Danielsson, mer känd som Marie_71 i scrapkretsar och på forum. Bor i Svaneholm utanför Borås med man och 2 söner.

Gillar:  Har en väldigt eklektisk stil! D.v.s väldigt blandad och jag gillar att inspireras och testa olika stilar. Kan vara allt från vintage till simple & clean. Har dock märkt att jag hela tiden återkommer till den beige/bruna delen av färgspektrat…. Scrappar i flera olika format men favoriten är ändå 9×9!  Tyvärr ett litet bortglömt format i scrapvärlden. Gillar att scrappa canvas och att altra.  Att se vad andra skapat får mig att vilja prova andra tekniker samt använda papper/dekorationer m.m på helt nya sätt, gärna med min egna lilla twist.

Om mig:  Har en något legendarisk bandsamling….. Håller koll på nyheter inom scrapvärlden, lärare på högstadiet, rapp i käften, rolig, bloggare, kan INTE scrappa utan att smutsa ner händerna rejält, gillar datorer, älskar att läsa, chokladoholic, musiktok, kan utan problem stå och skrika mig hes på en konsert fast jag är några och 40!

Ge tre bra nybörjartips:

* Tänk på att det inte finns något rätt eller fel sätt att skapa! Jämför dig inte med andra utan vad stolt över dina alster och försök skapa helt prestigelöst.

* Träffa likasinnade! Åk på träffar/maror eller arrangera egna! Inspirationen flödar och man får hur mycket tips och idéer som helst.

* Våga! Det kan inte bli mer än fel och då kan man alltid göra om!

Mia/mih-mih

FRAME_Mia

 

Mitt namn är Mia och på nätet och i forum går jag under namnet pysselmia eller mih-mih. Jag är en glad trebarnsmamma som bor på Orust i ett hus vid havet. Jag älskar att inspireras av naturen omkring mig och det är ofta bilder på mina barn och våra äventyr runt omkring oss som jag scrappar. På kvällarna kan jag sitta i timmar och surfa runt på bloggar, youtube och pinterest för att få inspiration och idéer.


Jag är en scrappare som testar på lite utav allt. Jag gör lika gärna LO´s, canvas, alter, minialbum eller kort. På min egen blogg www.pysselmia.blogspot.com finns det massor av allt möjligt att kika på. 


Jag älskar att gå på scrapträffar och olika kurser, det har blivit flera stycken på Creativica ;) .

Gabriella/Rackarungen

Vem är jag?
Tjena hejsan! Gabriella här! Jag har haft nytt efternamn sedan december, för jag är nygift. Får se hur lång tid det tar att lära sig skriva sitt nya efternamn..
Jag kallar mig själv för ”rackarungen” på olika scrapping forum.

Jag är mamma till 5 åriga Josefina, jag fyller 38 i februari, och jag har jobbat som väktare i olika former sen 2001.

Grafisk linje lade grunden för mitt tidiga färg och form intresse, och sedan julen 2007 är jag helt fast.
Jag var gravid och gjorde ett scrappat album till mina föräldrar. När jag var yngre, gjorde jag mest annorlunda inbjudningskort. Nu är det avancerade julkort och knasiga layouter. Kort till alla dess olika bemärkelser eller bara-för-att…
Jag bor tillsammans med min händige man och dotter i ett gammalt ålderdomshem utanför Nässjö, och förra sommaren fixades det ett pysselrum för mig och dottern.
Min stil varierar från Vintage/Shabby med mycket frasiga kanter, spets, chalk, lager-på-lager och BLOMMOR till Clean & Simple på vissa av dem senaste Layouterna. Jag skapar efter skisser när inspirationen tryter och ibland kan ETT alster ta upp till 3 dagar att färdigställa.

Scrappandet betyder avslappning för mig, efter ett jobb-pass på tolv timmar, hinner jag sitta en stund innan det är dax för sängen. Men på lediga dagar, blir det mycket pyssel med dottern. Hon har ibland tusen frågor, men hon ser och lär hur man ska göra med dem olika sakerna, och har väl så smått lärt sig att hålla ordning..

Bra att veta om mig:
Gigantiskt bröllopsintresse
Hatar lakrits, älskar sega råttor
Har jobbat på Pampas-scenen på Hultsfredsfestivalen i 8 år ( = sett många kändisar!)
Innehar mc-kort oxå, men ingen hoj, just nu..
Vill ha fler tatueringar.

Klarar jag mig INTE utan när jag scrappar:
Edgescraper, blommor, bra lim, spets, brads, pearl maker.

Nyss snöat in på:
masker, spray, washi-tejp, små ramar, eller ”gadgets”

min blogg: www.beingbarkeryd.blogspot.com

 

Emma/Ratemma

Ratemma_DT_ram_130322

Mitt namn är Emma och jag kommer från de lite nordligare delarna utav landet nämligen Nordmaling. Kärleken lockade mig hit från Umeå och nu bor jag här tillsammans med karln och våra två papilloner. På nätet kallar jag mig RatEmma (inte rat betydande råtta, utan jag tänkte mig mer skräp) och då jag mer än ofta använde ordet så tyckte jag att de skulle passa.

 Jag började scrapa lite smått hösten 2009. En kompis övertalade mig att pröva och mycket riktigt var jag fast! Började med LO´s men nu är de ALTER som gäller för min del! Att pyssla är mycket rogivande för mig, en chans att samla sina tankar och bara försvinna in i den fantastiska världen som är scrapbooking och alla dess möjligheter! Ser mig själv som lite nybörjare då jag inte har testat allt än, men åh andra sidan vet man att det ALLTID finns nåt spännande runt hörnet och det finns väl inget bättre än att utvecklas? Är en ”tuff romantiker” då jag ofta blandar hårt med mjukt och har lite svårt att slita mig från en av mina bästa vänner: metalltejpen!

 Min blogg hittar du här: http://ratemma.bloggplatsen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 760 andra följare