Creativicas Blogg

Inspiration, skaparglädje & Mångfald

Om oss

Creativica Scrapbooking- & Konstnärsmaterial öppnade på Saga-plan i Uddevalla i maj 2009.

Hos oss hittar du ALLT du behöver för Scrapbooking och handgjorda kort samt ett basutbud av material för Akryl-, olje- och Akvarellmåleri samt teckning. Vi strävar hela tiden efter att öka utbudet inom alla dessa områden, berätta gärna om vad du skulle vilja att vi tar in!

Butik och webbutik, ägs och drivs av Karin ”Kada” Dahllöf, Varekil.

Vem är då jag? En pysslare av födsel och ohejdad vana som gjort kort ”alltid” och halkade in på Scrapbooking sommaren 2004.
Älskar FÄRGER och att exprimentera – gammalt eller nytt spelar ingen roll alls. Periodare som Scrappar i första hand, altrar när tid finns, gör kort vid ”behov” numera.

Mina starka sidor i butiken är främst min skaparglädje, entusiasm, erfarenhet av att möta kunder och arbeta i butik. Att träffa andra som delar mitt intresse eller är nyfiken och vill veta mer är det bästa jag vet!  Jag vill att Du som kund ska känna dej välkommen och att du vågar fråga när du vill ha råd. Säg också till om du saknar nån produkt eller har synpunkter på butiken, webben, bloggen, utbudet, mej eller mina medarbetare – Dina åsikter är viktiga för mej!

Medarbetare: Micaela ”Vildvittran” Waldetoft

Micaela heter jag men de som känner mig kallar mig ibland Vildvittran. Kan bero på att jag är en sprallig tjej med skaparglädje och är inte rädd för att flyga in i nya världar där konsten tar dig till högre höjder;);)

Jag har målat sen jag var liten och är porträttmålare från grunden. Gick Estetisk – konst & form på gymnasiet.
Jag kom in till Karin för lite mer än tre år sedan och fastnade här;). Insåg att det fanns så mycket mer än bara penslar , blyerts och akryl. Att man faktiskt kunde blanda de olika teknikerna tillsammans med scrapbooking, var som om en helt annan värld öppnades. För mig, är detta skapande och pysslande, som terapi för själen.
Jag specialiserar mig mest på det ”mörka” temat som grunge , gotiskt, starka färger och just att man inte ska vara rädd för att ta i lite eller göra fel. Har förvånat mig själv genom att börja pyssla gulligt och romantiskt också, men det är ju bara bra. Ju mer man öppnar sig för nya vyer desto större område kan man handskas med.
Promarker pennor har jag fastnat för och har även kurser i hur du lär dig skugga etc, med dom.
Jag älskar att jobba på Creativica, där likasinnade människor kommer in och ger mig inspiration , så som vi gör för dom. Man ger och man tar i den här pysselvärlden. Det är viktigt att du som kommer in känner dig välkommen och går därifrån med ett leende på läpparna.
Detta var lite om mig och vill ni veta mer eller fråga om råd så kom gärna in i butiken. Vi hjälper dig så mycket vi bara kan.
Hälsningar Micaela

Medarbetare: Sandy ”Skogsflicka” Nilsson

Hejsan! Jag kallas ibland på forum och bloggar för Skogsflicka, annars är det Sandy som står på min namnskylt!

Jag har målat, klippt och klistrat sedan jag kunde greppa pensel och sax, och har helt enkelt aldrig slutat. Det finns alltid så mycket mer att prova och så mycket mer att inspireras av – och att sen blanda tekniker från olika men ändå så lika kreativa världar! När jag först såg en scraptidning i hyllan på Maxi stod jag med hakan i golvet och kunde inte släppa tidningen ifrån mig…

SCRAPBOOKING?? Finns det ett namn på det jag sysslar med?? Och inte minst….affärer med massor av roliga papper och gud vet vad att pyssla med!! En dörr var öppnad, till en godisbutik där inte bara färgsprakande ”karameller” fanns att hitta, utan också de underbara scrapparna! Ett kreativt folk som liksom jag kunde gå igång av den senaste lim-typen, ett folk som gärna delade med sig av sina tips och ideér och där man kunde prata i timmar om olika sätt att förgylla och fördärva ett papper. Det var väl för ca 5 år sen jag öppnade den där tidningen :)

Jag har gått estetiska Konst och Formgivning och är i själ och hjärta en KONST-ig filur.

Älskar att kladda”, utan chalk, distresser eller akrylfärg är det helt enkelt inte klart för min del. Jag tycker om att förändra och försöka göra det till ”mitt” och följer stenhårt mottot att ingenting är fel! Man måste testa för att hitta något nytt och inte tro att det måste se ut på ett visst sätt. Mina kurser och alster hamnar ofta inom kategorin (fastän jag ogillar att sätta skapande i olika fack…) Mixed media, Art journaling eller ibland Vintage.

Jag jobbar nu hos Karin och är så himla glad för detta, en underbar plats full med kreativ glädje och goa människor! Jag håller också i kurser där jag inte är en särskilt sträng kursledare, utan jag tycker om när folk vill prova sina egna vingar och bryta mot ”reglerna”. Det bästa jag vet är att möta folk och kanske kunna vägleda dem i jakten på kreativ lycka. Det roligaste som finns är en kund/kursdeltagare som säger sig vara ”nybörjare” ( hur definerar man när man började skapa?) och upptäcker hur kul det är och hur mycket mer det finns att lära sig.

För fullärd blir man aldrig, och det är väl en väldig tur det…

Hoppas att vi ses! Kram/ Sandy

VARMT VÄLKOMMEN till oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 760 andra följare